Турне на Тук и сега“ във Варна през март 2022г. Участвайте

...
Турне на Тук и сега“ във Варна през март 2022г. Участвайте
Коментари Харесай

Тук и сега: Актьори играят спектакъл по истории на хора от публиката във Варна

Турне на " Тук и в този момент “ във Варна през март 2022г. Участвайте в неповторимо театрално зрелище с присъединяване на публиката, приканват уредниците.

" Актьорите импровизират, изигравайки разказани от феновете персонални истории, които в шерването свързват присъстващите в едно групово и непринудено прекарване “тук и в този момент ".

Театърът на твоята история още веднъж е във Варна и Бургас с поддръжката на Национален фонд просвета! Социално зает спектакъл, който показва пространство за шерване, свързване, емпатия, взаимност и развлечение! 

" Тук и в този момент "   гостува във Варна на 25.03.2022г. от 19:00 ч. Социална чайна, ул Преслав 50. 

За 26.03.2022г. (събота) е плануван уъркшоп " Събуди създателя в себе си! “

от 10.00 до 13.00 ч. още веднъж в Социална чайна.

Споделен ко-креативен развой с присъединяване на публиката, който е несравним и се случва единствено тук и в този момент.

Диалогът, музиката, изиграването - всичко е непринудено и колаборативно - както на сцената, по този начин и в цялостния театър, тъй като представлението се случва посредством съвместен непрекъснат продан сред аудитория и екип ", допълват уредниците.

Диригент на постановката е Цвета Балийска, музиката на Константин Кучев, актьорите, които вземат участие са Цветина Матова, Звездомира Георгиева, Пламен Петков, Деница Христова.

Събитията се реализират с финансовата поддръжка на Национален фонд просвета.

Playback театърът е импровизационен спектакъл, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- разговорът, изиграването, музиката. Това е прекарване, което мъчно може да бъде разказано, тъй като всяко зрелище е неповторимо и всеки фен го претърпява самостоятелно.

" Тук и в този момент " има над 350 представления на разнообразни местоположения в София и страната, пред разнообразна аудитория. Участва в можество фестивали, конференции и конгреси.

През 2022г. се навършват 47 години от основаването на Playback театъра.

Световната му история е богата и огромна, само че у нас към този момент към момента не е изцяло прочут на всеобщата аудитория.

" Тук и в този момент " е първата българска група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска- актриса, учител, психодраматист и режисьор. Тя е член на  борда на шефовете на Center for Playback Theatre от 2021г. Цвета е и първият представител на България на European Playback Theatre Gathering в Амстердам- ноември 2014г., а от 2018г. Акредитиран учител към Center for Playback Theatre (USA). Цвета е подготвена персонално от създателя Джонатан Фокс (USA).

" Тук и в този момент " са селектирани да играят на влиятелният междунарден конгрес " European Plauback Theatre Gathering " 2017 в Будапеща, Унгария и на International Playback Theatre Conference 2019 в Бангалор, Индия. " Тук и в този момент “ са уредници на " European Playback Theatre Gathering " от 2017 до 2022, който ще се случи в София ", допълват от трупата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР